familjefotograf i stockholm
•  2015 – Foto publicerat i Janet Balaskas bok- Active Birth
•  2015 – Foto publicerat i Janet Balaskas bok- Active Birth
• 2015 – Utställning – Fars dag på Litoral Plaza Shopping
 • 2014 – Förlossningfotografi – Utställning

Hej! Trevligt att träffas!

Jag heter Talitha Cicon och jag är en specialiserad familjefotograf och förlossningsfotograf.

Jag kom från en härlig familj i Brasilien. Att leka med mina bästa vänner, gå på semester med min familj till stranden under brasiliansk sommar. Jag kommer ihåg av vår liten Fujifilm-kamera, några filmer på 36 ställen, naturligt ljus och bra berättelser att berätta om oss.

Nu bor jag Stockholm med min man och det har varit ett fantastiskt äventyr för oss. Jag älskar att dricka kaffe, att äta choklad, att springa och cyckla, mammas mat, att resa, uppskatta en vacker solnedgång och gå runt staden / parken.

Jag talar: Portugisiska, Engelska och ganska bra Svenska.

Om min stil

Sedan 2010 kände jag mig kär i fotografering och det här gör mitt hjärta snabbare.
Jag värdesätter att bevara de mest uppskattade stunderna i familjelivet. Naturliga, autentiska och sanna berättelser. Också jag tror att livsstil och dokumentärfotografi har denna magiska kraft att ta dig tillbaka i tid så att du kan leva det speciella ögonblicket en gång till.

Mina bilder var presenterade på The Huffington Post, Janet Balaskas bok (The Active Birth), stora brasilianska webbplatser och 2 utställningar. En pionjär i födelsefotografering i Santos, Brasilien, som bidrar till att öka medvetenheten om naturlig födelse. Jag är också medlem i Birth Photographers Association: IAPBP (International) och BPBE (Europe).

Jag befann mig i Livsstil och Dokumentärfotografi för att jag kan:

• Hör om underbara livshistorier;
• Leka med barnen och se hur de upptäcker denna otroliga värld;
• Se små barn och hur fantastiska de är;
• Se på familjer som ändras när de får ett nytt liv genom födseln.
• Sjung grattis på födelsedagen, se ljus som blåses och önskar ett bra liv;
• Registrera och behåll de värdefulla stunderna levande: skrattar, kramar,
kärlek, resor, spelar, helgdagar, födelsedagar, födelser, första steg

Utställningar och prestationer

• 2014 – Förlossningfotografi – Utställning

För att fira Graviddag (Dia da Gestante, på portugisiska) den 15 augusti, bad Adriana Vieira från Namaskar Yoga mig att avslöja några bilder som jag tog av födseln. Jag kände mig mycket glad och hedrad med inbjudan. Lokala nyheter gick där för att göra en fantastisk intervju med oss. Särskilt tack: Adriana Vieira, Aline Vieira och Namaskar Yoga.

• 2015 – Utställning – Fars dag på Litoral Plaza Shopping

För att fira Faderdagen, bjudde ett av de viktigaste köpcentrumen i Sao Paolo mig att avslöja med lite fotografi som jag tog under familjesemester.
Min avsikt med mitt fotografi var att avslöja förbindelsen mellan fäder och deras söner, genom en blick, en kram eller ett leende. Enkla stunder, men full av kärlek!
Särskilt tack: Renata Fiúza Aranha Ramalheira och Litoral Plaza Shopping.

•  2015 – Foto publicerat i Janet Balaskas bok- Active Birth

Janet Balaskas är ett relevant namn när vi pratar om Natural Birth. Hon utvecklade ett stort arbete med födelse i Storbritannien och skrev en mycket viktig bok, kallad “Active Birth”. Det finns en brasiliansk version av den här boken och hon släppte en uppdatering med nya berättelser och studier. Jag blev inbjuden att delta med bilder som jag tog från ett hemfödsel i Santos, Brasilien.

Jag är stolt över att samarbeta med mitt fotografi och är hedrad att vara en del av en bok som skrivs av en underbar person. Särskilt tack till Adriana Vieira, Patricia Simões och Talia Souza.

Betydelsen av familjefotografering för mig.

Familjfotografi för mig är som en familjeherans, något som du kan hålla kära och ta dig tillbaka till det exakta ögonblicket och få dig att le eller gråta igen. En av mina favorit saker att göra är att sitta med min familj och se våra bilder tillsammans. Detta är ett dyrbart ögonblick för att ansluta till de viktigaste människorna i mitt liv och uppskatta våra minnen tillsammans.
En av de viktigaste lärdomarna som jag lärde mig var fotografins värde i förhållande till tiden. Det finns inget sätt att mäta! Det är ett evigt gott, en familj arv. Att tänka på det får mig att känna mig glad, jag ser att jag är på rätt väg, jag känner mig glad … Jag älskar mitt jobb! Livet går i ögonblicket, allting händer framför oss. Inget bättre än ett fotografi för att rädda alla dessa minnen.